fredag, november 21, 2003

Min virtuelle mødregruppe

En veninde med gigt fortalte om sit møde med mødregrupper, at hun ofte følte sig udenfor. At der konsekvent blev "redt op" sådan at man kunne sidde på gulvet med de små, der ivrigt kunne konkurrere på hvem der først lærte at smile, bøvse og løfte hovedet. Alene det setup betød at hun følte sig udenfor og forkert, da hun ikke kunne komme ned på gulvet.,

Jeg tog det som en anbefaling om at springe mødregruppen over. Det havde jeg sådan set selv tænkt, men det er alligevel lige sin sag som nybagt førstegangsmor, at sige fra overfor de der ting der hører til.

Imidlertid fandt jeg en løsning allerede mens jeg var gravid. Netdoktor! På www.netdoktor.dk er der konferencer hvor man følger andre gravide med samme termin. Det var et ægte lærende praksisfællesskab, hvor man spørger, fortæller og deler de forandringer man gennemgår.

Septembergruppen fungerede virkelig godt. Der var en god tone og da der også var nogle enkelte der var gravid for anden gang, var der rigelig med erfaring at trække på. Der blev udvekslet tips mod kvalme, delt opskrifter på rismelsgrød og hvinet over de nyeste scanningsbilleder.

Det fungerede fint for mig.
- og så viste det sig at der slet ikke var nogen mødregruppe på det tidspunkt i vores distrikt.
Gruppen eksisterer stadig og nogle mødes ind i mellem IRL.